O firmie

Historia firmy sięga początku lat osiemdziesiątych XX wieku, kiedy powstało Przedsiębiorstwo Rolno-Przemysłowe „Alex” Dariusz Moczarski. Na jego bazie, po rozszerzeniu zakresu działalności, w lipcu 1990 roku został zarejestrowany Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Aleksandria”.   W maju 2013 roku firma została przekształcona w Aleksandria Sp. z o. o. Sp.k. 

Od początku firmę prowadzi Dariusz Moczarski z najbliższą rodziną.

Profil produkcyjny przedsiębiorstwa obejmuje: rozbiór wieprzowy, produkcję wędlin oraz konfekcjonowanie wszystkich wyrobów, a także transport oraz własną sieć handlową hurtową i detaliczną.

Konsekwentna od lat polityka inwestycyjna pozwoliła osiągnąć pełny sukces gospodarczy i marketingowy firmy. 

Dziś Aleksandria to: 

  • zakład wyposażony w nowoczesne maszyny i urządzenia produkcyjne
  • produkcja w warunkach o wysokim standardzie higieniczno-sanitarnym
  • biologiczno-chemiczna oczyszczalnia ścieków
  • ekologiczna kotłownia gazowa
  • własne ujęcie wody ze stacją uzdatniania
  • nowoczesny system konfekcjonowania wyrobów
  • własna sieć handlowa
  • uznana na rynku marka